Новости

12 фебруар, 2024.

Одржана десета „Змијањска покрстица“

У организацији Кола српских сестара „Блага Марија“ при парохији чађавичко -ораховљанској, а под покровитељством општина Мркоњић Град и Рибник, у Ораховљанима је 11.02.2024. године одржана деста изложба рукотворина “Змијањска покрстица”. На изложби, коју су отворили представници општинских управа Мркоњић Град и Рибник, рукотворине и сувенире сачуване од заборава представила су многобројна удружења са подручја Мркоњић Града, Рибника и сусједних општина.

У такмичењу за најљепше уређен штанд прво мјесто су освојиле чланице КСС „Вера, Нада, Љубав и мајка им Софија“ из Превије. Друго место је припало Валентини Дувњак, док су треће мјесто заузеле чланице „Хуманитарног удружења жена Мркоњић Град” из Мркоњић Града.

Тема  десете јубиларне  “Змијањске покрстице” је тканица, а  стручни жири оцјењивао је визуелни утисак као и сам начин израде. Према оцјени жирија прво мјесто су освојиле чланице Кола српских сестара „Рођење Пресвете Богородице“ из Мркоњић Града. Друго мјесто је припало Удружењу жена „Наше жене“ из Подрaшнице, док су треће мјесто подијелиле чланице Удружења жена „Јована“ и Удружења жена „Превија“ из Превије.

Поред изложених ручних радова манифестација је употпуњена добром пјесмом, игром и изузетном гастро понудом.

Подели: