Новости

10 јун, 2022.

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић у посјети Рибнику

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске, Ален Шеранић данас је посјетио општину Рибник. У згради општинске управе примили су га начелник општине Рибник Небојша Караћ и предсједник Скупштине општине Душко Дакић, са сарадницима. Састанку су присуствовали и Душка Ђукић, директорица ЈУ „Центар за социјални рад Рибник“ и Никола Јанковић, директор ЈЗУ Дом здравља „Др Драган Војводић“ Рибник.

Домаћини су министра упознали са тренутним активностима на подручју општине Рибник са акцентом на рад ЈУ „Центар за социјални рад Рибник“ и ЈЗУ Дом здравља „Др Драган Војводић“. Констатовано је да Центар за социјални рад успјешно обавља послове из своје надлежности уз подршку општине Рибник као оснивача и ресорног министарства, чију је подршку министар Шеранић најавио и за убудуће у виду помоћи за набавку возила за потребе Центра.  

Када је у питању дом здравља у Рибнику закључено је да се ради о установи од виталног интереса за грађане Рибника, те да имајући то у виду, општина из буџета за ову установу издваја у просјеку око 100.000 км годишње. Начелник општине је овом приликом изразио захвалност здравственим радницима и министарству за њихов ангажман током пандемије вируса корона. Начелник је такође најавио оснивање јавне установе за стара и изнемогла лица, те изразио очекивања да ће Министарство здравља и социјалне заштите подржати општину Рибник у томе.

Министар Шеранић је констатовао да општина Рибник разумије политике Министарства здравља и социјалне заштите када се говори о квалитетету здравствене  и социјалне заштите и да заједно са Владом суфинансира много пројеката, подсјећајући да је раније обезбјеђен санитет, а данас савремени ултразвучни апарат за дом здравља у Рибнику. Изразио је подршку министартсва и за све будуће пројекте и улагања општине у овој области. Захвалност за ултразвучни апарат који данас треба да буде испоручен дому здравља у Рибнику изразили су Начелник општине и директор дома здравља.

Након посјете општинској управи Рибник  министар је обишао ЈЗУ Дом здравља “Др Драган Војводић “ и ЈУ “Центар за социјални рад Рибник”.

 

Подели: