ЈУ Народна Библиотека

Директор: Свјетлана Врачар

Јавна установа Народна библиотека „Рибник“ основана је 2006. године. Библиотека у Рибнику је културно, информацијско и јавно доступно мјесто које грађанима осигурава приступ изворима знања, информацијама, културним садржајима за потребе образовања, стручног и научног рада, информисања, цјеложивотног учења, дружења, културне надоградње и забавног садржаја.

Библиотека посједује 14420 књига односно 6785 наслова.

Основна дјелатност библиотеке је набавка књига, обрада и давање на кориштење књижног фонда. У библиотеци се организују промоције књига, књижевне вечери, радионице за дјецу, разне изложбе, квизови за дјецу школског узраста. Библиотека организује и литерарна такмичења, и дружење под називом „Књига и филм“.

ЈУ Народна библиотека „Рибник“ смјештена је у просторијама некадашње омладинске организације Круг. Нашим члановима а и осталим грађанима на располагању су дневне новине „Глас Српске“. Библиотека има и интернет кутак.  Библиотека се финансира из буџета Министарства просвјете и културе Републике Српске и буџета општине Рибник, као оснивача.

 

Tel.

050/232-040

Email:

junbribnik@gmail.com

Adresa:

Раде Јованића бб

Подели: