Jul 10, 2020 11:44

J A V N I P O Z I V ZA PODNOŠENJE INICIJATIVA ZA DODJELU OPŠTINSKIH NAGRADA I PRIZNANJA

Broj: 02-134-2/20
Datum:10.07.2020. godine
 
Na osnovu člana 10. Odluke o nagradama i priznanjima opštine Ribnik („Službeni glasnik opštine Ribnik“ br. 8/17), člana 58. Poslovnika o radu Skupštine opštine Ribnik (“Službeni glasnik opštine Ribnik” br. 7/17), Komisija  za nagrade i priznanja Skupštine opštine Ribnik upućuje :
 
J A V N I    P O Z I V  
ZA PODNOŠENJE INICIJATIVA ZA DODJELU 
OPŠTINSKIH  NAGRADA I PRIZNANJA 
 
I
 
Pozivamo sva zainteresovana fizička i pravna lica sa područja Opštine Ribnik   da podnesu inicijativu za dodjelu opštinskih nagrada i priznanja za 2020. god. povodom Dana i Krsne slave opštine  Ribnik.
 
Inicijativu za dodjelu opštinskih nagrada i priznanja odnosno isticanje kandidature mogu podnositi: načelnik opštine, političke stranke, odbornici, građani pojedinačno ili grupno, udruženja građana, mjesne zajednice sa područja opštine Ribnik, privredna društva, ustanove, organizacije i druga pravna lica.
 
II
 
Priznanja i nagrade Opštine Ribnik su: 
 
Povelja počasnog građanina opštine Ribnik je izuzetno opštinsko priznanje koje se dodjeljuje građanima Republike Srpske, BiH i stranim državljanima koji nisu nastanjeni na teritoriji opštine Ribnik, ali su svojim radom i zalaganjem u svim oblastima društvenog života  naročito zaslužni za opšti napredak opštine.
 
Plaketa  opštine Ribnik može se dodjeliti građanima opštine za zasluge stečene u oblasti  privrede, kulture, obrazovanja, nauke, umjetnosti, sporta  i drugim oblastima  života i rada, kao i za za izuzetno humana djela i ispoljenu hrabrost.
 
U skladu sa kriterijumima iz predhodnog stava plaketa  opštine može se dodjeliti i preduzećima, ustanovama, vjerskim zajednicama, udruženjima građana i drugim organima, organizacijama i institucijama.
 
Zahvalnica je opštinsko priznanje koje se dodjeljuje privrednim društvima, organizacijama, mjesnim zajednicama i drugim pravnim licima za rezultate u poslovanju iz svoje djelatnosti koji su od opšteg interesa za život i rad građana opštine Ribnik.
 
 
Zahvalnica se može dodjeliti đacima osnovnih i srednjih škola na području opštine Ribnik  sa naročitim uspjehom u školovanju, te studentima, sportistima i drugim fizičkim licima sa područja opštine Ribnik za naročito ostvarene rezultate u različitim oblastima života i rada, a ovim fizičkim licima  uz zahvalnicu se može dodijeliti i novčana nagrada čiju visinu utvrđuje Skupština opštine na prijedlog Komisije  za nagrade i priznanja.
 
III
 
Osnovni kriteriji za dodjelu nagrada i priznanja   su: 
1. izuzetan doprinos  razvoju i promociji  opštine Ribnik radom i zaslugama na polju  stvaranja i njegovanja odnosa i tradicija sa drugim opštinama i gradovima, jačanje i razvijanje ljudskih prava i sloboda, solidarnosti i tolerancije među ljudima,
2. postignuti značajni rezultati u svim oblastima privrede, osvajanju novih tehnologija, tehničkih unapređenja, novatorstva,
3. ostvareni rezultati u oblasti zdravstva, obrazovanja, nauke, kulture, umjetnosti, sporta i fizičke kulture,
4. učinjena djela koja zaslužuju opšte poštovanje i priznanje kao što su djela humanosti, požrtvovanja u spasavanju ljudi i dobara i ispoljena lična hrabrost i 
5. opštepriznati rad i djela u očuvanju i zaštiti prirodnih dobara i životne sredine.
 
IV
 
Inicijativa za  dodjelu nagrada i priznanja podnosi se pismeno i mora biti detaljno obrazložena uz navođenje svih relevantnih elemenata za ocjenu uspjeha predloženog kandidata,  a naročito biografija za fizička lica, odnosno referense - za pravna lica, razloge koji su uticali na podnošenje inicijative, adresu i telefon kontakt osobe, odnosno lica koje se predlaže, te prijedlog nagrade za kandidovano lice.
 
Inicijativa se podnosi Skupštini opštine, Komisiji za nagrade i priznanja najkasnije do 04.08.2020.godine lično ili putem pošte na adresu: Trg 9. januar bb, 79288 Ribnik. 
 
Odluku o dodjeli nagrada i priznanja na prijedlog Komisije  za nagrade i priznanja donosi Skupština opštine Ribnik na redovnoj, a saopštava na svečanoj sjednici.
 
Predsjednik Komisije za 
   nagrade i priznanja
       Kasapović Ilija
Podijeli
Tags:

Trenutna temperatura

Gornji Ribnik

Danas, 13. Avgust 2020
Izlazak sunca: 05:54
Zalazak sunca: 20:00
06:00-12:00

Umjereno oblačno

Umjereno oblačno
18 °C

Weather forecast from yr.no, delivered by the Norwegian Meteorological Institute and the NRK

Kalendar

S M T W T F S
 
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31