JU Narodna Biblioteka

Direktor: Svjetlana Vračar

Javna ustanova Narodna biblioteka „Ribnik“ osnovana je 2006. godine. Biblioteka u Ribniku je kulturno, informacijsko i javno dostupno mjesto koje građanima osigurava pristup izvorima znanja, informacijama, kulturnim sadržajima za potrebe obrazovanja, stručnog i naučnog rada, informisanja, cjeloživotnog učenja, druženja, kulturne nadogradnje i zabavnog sadržaja.

Biblioteka posjeduje 14420 knjiga odnosno 6785 naslova.

Osnovna djelatnost biblioteke je nabavka knjiga, obrada i davanje na korištenje knjižnog fonda. U biblioteci se organizuju promocije knjiga, književne večeri, radionice za djecu, razne izložbe, kvizovi za djecu školskog uzrasta. Biblioteka organizuje i literarna takmičenja, i druženje pod nazivom „Knjiga i film“.

JU Narodna biblioteka „Ribnik“ smještena je u prostorijama nekadašnje omladinske organizacije Krug. Našim članovima a i ostalim građanima na raspolaganju su dnevne novine „Glas Srpske“. Biblioteka ima i internet kutak.  Biblioteka se finansira iz budžeta Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske i budžeta opštine Ribnik, kao osnivača.

 

Tel.

050/232-040

Email:

junbribnik@gmail.com

Adresa:

Раде Јованића бб

Podeli: