Новости

14 фебруар, 2024.

Одржане Мале олимпијске игре у Рибнику

Средњошколском центру „Лазар Ђукић“ из Рибника  припала је част да буде домаћин овогодишњих Малих олимпијских игара тј. регионалног такмичења у мушком и женском фудбалу, које је под покровитељством Министарства омладине и спорта и Министарства просвете и културе Републике Српске, одржано 12. и 13. фебруара у Спортској дворани у Превији. У име општине домаћина све учеснике такмичења поздравио је Небојша Караћ, начелник општине Рибник  пожељевши им угодан боравак у Рибнику,  добро дружење  и спортску срећу.

 

 У женској категорији за основне школе прво мјесто је освојила екипа ЈУ ОШ „Војислав Илић“ из Крупе на Врбасу. Најбољи голман је била Ивона Солдат из ЈУ ОШ „Иван Горан Ковачић“ из Мркоњић Града, док је најбољи играч и стријелац била Наталија Чивчић из ЈУ ОШ „Војислав Илић“ из Крупе на Врбасу.

У женској категорији за средње школе најбоља је била екипа ЈУ „Економска школа Бања Лука“ из Бања Луке.Из ове школе су такође  најбољи голман  Николина Бундало, набољи стријелац Милана Шуњка и  најбољи играч Ана Шуњка.

 

 У мушкој категорији  за основне школе прво мјесто је освојила ЈУ ОШ „Свети Сава“ из Котор Вароша. Из ове школе су и  најбољи голман Лука Врховац, те најбољи играч Филип Поповић, док је најбољи стријелац Ђорђе Лазендић из ЈУ ОШ „Петар Кочић“ Мркоњић Град.

У мушкој категорији у такмичењу средњих школа прво мјесто је освојила ЈУ „Никола

Тесла“ Котор Варош. Из исте школе су и најбољи голман  Срђан Павловић, те најбољи стријелац и играч  Јован Стојановић.

 

 Побједници регионалног такмичења иду на републичко такмичење које ће се одржати у Приједору, док ће вицешампион са тог такмичења ићи на европско првенство у школском спорту чији је домаћин Република Српска, односно Требиње од 24. – 31. марта.

Подели: