News

14 February, 2024.

Održane Male olimpijske igre u Ribniku

Srednjoškolskom centru „Lazar Đukić“ iz Ribnika  pripala je čast da bude domaćin ovogodišnjih Malih olimpijskih igara tj. regionalnog takmičenja u muškom i ženskom fudbalu, koje je pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta i Ministarstva prosvete i kulture Republike Srpske, održano 12. i 13. februara u Sportskoj dvorani u Previji. U ime opštine domaćina sve učesnike takmičenja pozdravio je Nebojša Karać, načelnik opštine Ribnik  poželjevši im ugodan boravak u Ribniku,  dobro druženje  i sportsku sreću.

 

 U ženskoj kategoriji za osnovne škole prvo mjesto je osvojila ekipa JU OŠ „Vojislav Ilić“ iz Krupe na Vrbasu. Najbolji golman je bila Ivona Soldat iz JU OŠ „Ivan Goran Kovačić“ iz Mrkonjić Grada, dok je najbolji igrač i strijelac bila Natalija Čivčić iz JU OŠ „Vojislav Ilić“ iz Krupe na Vrbasu.

U ženskoj kategoriji za srednje škole najbolja je bila ekipa JU „Ekonomska škola Banja Luka“ iz Banja Luke.Iz ove škole su takođe  najbolji golman  Nikolina Bundalo, nabolji strijelac Milana Šunjka i  najbolji igrač Ana Šunjka.

 

 U muškoj kategoriji  za osnovne škole prvo mjesto je osvojila JU OŠ „Sveti Sava“ iz Kotor Varoša. Iz ove škole su i  najbolji golman Luka Vrhovac, te najbolji igrač Filip Popović, dok je najbolji strijelac Đorđe Lazendić iz JU OŠ „Petar Kočić“ Mrkonjić Grad.

U muškoj kategoriji u takmičenju srednjih škola prvo mjesto je osvojila JU „Nikola

Tesla“ Kotor Varoš. Iz iste škole su i najbolji golman  Srđan Pavlović, te najbolji strijelac i igrač  Jovan Stojanović.

 

 Pobjednici regionalnog takmičenja idu na republičko takmičenje koje će se održati u Prijedoru, dok će vicešampion sa tog takmičenja ići na evropsko prvenstvo u školskom sportu čiji je domaćin Republika Srpska, odnosno Trebinje od 24. – 31. marta.

Share: