News

12 February, 2024.

Održana deseta „Zmijanjska pokrstica“

U organizaciji Kola srpskih sestara „Blaga Marija“ pri parohiji čađavičko -orahovljanskoj, a pod pokroviteljstvom opština Mrkonjić Grad i Ribnik, u Orahovljanima je 11.02.2024. godine održana desta izložba rukotvorina “Zmijanjska pokrstica”. Na izložbi, koju su otvorili predstavnici opštinskih uprava Mrkonjić Grad i Ribnik, rukotvorine i suvenire sačuvane od zaborava predstavila su mnogobrojna udruženja sa područja Mrkonjić Grada, Ribnika i susjednih opština.

U takmičenju za najljepše uređen štand prvo mjesto su osvojile članice KSS „Vera, Nada, Ljubav i majka im Sofija“ iz Previje. Drugo mesto je pripalo Valentini Duvnjak, dok su treće mjesto zauzele članice „Humanitarnog udruženja žena Mrkonjić Grad” iz Mrkonjić Grada.

Tema  desete jubilarne  “Zmijanjske pokrstice” je tkanica, a  stručni žiri ocjenjivao je vizuelni utisak kao i sam način izrade. Prema ocjeni žirija prvo mjesto su osvojile članice Kola srpskih sestara „Rođenje Presvete Bogorodice“ iz Mrkonjić Grada. Drugo mjesto je pripalo Udruženju žena „Naše žene“ iz Podrašnice, dok su treće mjesto podijelile članice Udruženja žena „Jovana“ i Udruženja žena „Previja“ iz Previje.

Pored izloženih ručnih radova manifestacija je upotpunjena dobrom pjesmom, igrom i izuzetnom gastro ponudom.

Share: