Novosti

15 septembar, 2023.

Održana 26. redovna sjednica Skupštine opšrine Ribnik

Na današnjoj 26. redovnoj sjednci SO Ribnik odbornici su usvojili Izvještaj o izvršenju budžeta opštine Ribnik za prvih 6 mjeseci ove godine. Prihodi u ovom periodu su ostvareni u iznosu od 2.540.957 KM što je 46% od planiranih, dok su izvršeni rashodi 2.208.103 KM, što je 48% u odnosu na planirane rashode. Ukupan planirani budžetski okvir za 2023. godinu je 5.578.129 KM.

Na dnevnoom redu našlo se nekoliko izvještaja, programa i odluka. Usvojeni su Izvještaji o utrošku sredstva od prihoda od koncesionih naknada na području naše opštine za 2022., o realizaviji Programa sportskih i kulturnih aktivnosti za 2022. godinu, o realizaciji Programa zajedničke komunalne potrošnje za 2022.godinu i Programa  podsticaja poljoprivredne proizvodnje na području naše opštine za 2023. godinu.

Odbornici SO Ribnik usvojili su i  Master plan razvoja opštine Ribnik za Period 2023.-2027. godine. Cilj Master plana razvoja turizma opštine Ribnik je da prikaže stanje sektora turizma, identifikuje ključne probleme sektora turizma u Republici Srpskoj, a prevashodno na nivou opštine Ribnik, definiše ove strateške ciljeve razvoja turizma na lokalu, te predloži mjere i instrumente radi realizacije strateških potencijalno važne privredne djelatnosti ciljeva razvoja. Master plan predviđa infrastrukturne investicije u opštini Ribnik, koje bi bile sufinansirane iz budžeta i to strogo namjenski. Namjena sredstava se utvrđuje na osnovu procjene o prioritetima, ali i na Osnovu rezultata mjerenja efekata implementacije Master plana, nakon svake poslovne godine.

Usvojena je Odluka o dodjeli nagrada i priznanja opštine Ribnik za 2023. godinu. Povodom 21. septembra, Male gospojine – Dana i Krsne slave opštine Ribnik Povelju opštine Ribnik biće dodojeljena dr Nikoli Banjac za doprinos razvoju opštine i djela od opšteg značaja. Povelju opštine Ribnik dodijeliće se i DOO „Šiling“ za ostvarene rezutate. Mariji Mitrović, predsjedniku KUD „Ribnik“ biće dodoijeljena Zahvalnica za doprinos promiciji i kuturi opštine Ribnik. Novinaru Branki Kukalj biće uručena Zahvalnica za medijsku promociju opštine Ribnik. Zahvalnicu za doprinos očuvanju i promociji kultrunog nasleđa i tradicije dobiće KUD „Petar Kočić“ Mrkonjić Grad, sekcija Ribnik. Profesoru gegrafije i etnologije Vladimiru Đukanoviću biće uručena Zahvalnica za doprinos očuvanju i afirmaciji kultrunog nasleđa Zmijanja i njegovanje tradicije zavičaja. Zahvalnice za ostvarenje rezultata i uspjeh u školovanju i novčana nagrada u iznosu od 500 KM dodijeliće se učenicima genereacije: Simoni Stojanović, učeniku generacije JU SŠC „Lazar Đukić“, Mariji Runjić, učeniku generacije JU OŠ „Desanka Maksimović“, Sofiji Vračar, učeniku generacije JU OŠ „Nikola Mačkić“ i Mariji Trubić, učeniku generacije JU OŠ „Petar Kočić“.

Podeli: